Neparasta sēņu tarte no manas vecmāmiņas recepšu krājumiem

Sēnes ir dabas brīnumi, kas piedāvā daudzveidīgu un bagātu garšas pieredzi virtuvē. Šīs nelielās augu radinieces ir bagātas ar aromātu un tekstūru, kas padara tās par populāru sastāvdaļu daudzās ēdienreizēs visā pasaulē.

Sēnes ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, piedāvājot dažādus uztura labumus. Turklāt sēnes ir neaizvietojams elements dažādu kultūru virtuves tradīcijās. Sēnes ir vērtīga un daudzpusīga pārtikas sastāvdaļa, kas nekad neiznīkst no gastronomijas uzmanības!

 

Ja vēlies ieviest dažādību savā ikdienas ēdienkartē un patīkami pārsteigt savus mājas iemītniekus, vari pamēģināt pagatavot krāsnī ceptu sēņu pīrāgu. Šo ēdienu Francijā pazīst kā tarti, jo tā izcelsmes vieta ir Nansī, Francijas pilsēta.

 

Pīrāgu var pagatavot bez liekās sarežģītības, un pateicoties tā vienkāršajiem, bet lieliski savienojamiem komponentiem, tas var kalpot par izcilām pusdienām, vakariņām vai pat brokastīm. Tas arī lieliski piestāv svētku galdam. Tā ir vispārēji pielietojama ēdiena izvēle visos dzīves brīžos!

 

Sastāvdaļas kartupeļu pamatnei

450 g kartupeļu
60 g siera
1 ola
50 g miltu

Sastāvdaļas pildījumam

600 g sēņu
180 g krējuma
2 olas
1 sīpols
3 ēd.kar. augu eļļas
15 g sviesta
sāls, pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

1.Kartupeļus nomizo, pārgriez uz pusēm, uzlej ūdeni un liec vārīties līdz gatavībai.

2.Sēnes nomazgā, notīri un sagriez šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriez pusaplīšos. Uz pannas uzkarsētā eļļā un sviestā apcep šampinjonus no abām pusēm uz stipras uguns. Cepšanās laikā pievieno sāli un piparus.

Beigās pievieno sīpolus un apcep, līdz tie kļūst zeltaini.

3.Gatavos kartupeļus samīci ar stampu. Pievieno olu, sarīvētu sieru, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisi, bet pēc tam pievieno miltus.

Iejauc mīklu. Tai vajadzētu sanākt mīkstai.

4.Pildījuma pagatavošanai pie sēnēm un sīpoliem pievieno ar slotiņu sakultas olas, krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisi.

5.Cepamo formu iezied ar sviestu, tad ieklāj mīklu formā, to vienmērīgi izkārtojot pa visu virsmu. Ar mitrām rokām no mīklas izveido apmalītes. Virsū saliec sēņu pildījumu.

Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

6.Tas arī viss! Sēņu pīrāgs gatavs! Labu apetīti!

Tagad tu zināsi, kā pagatavot visgardāko sēņu pīrāgu cepeškrāsnī. Maiga kartupeļu biezeņa mīkla ar vieglu saldkrējuma-siera aromātu un sēņu pildījuma garšu – tas ir lielisks veids, kā pabarot tuviniekus un pārsteigt ciemiņus.

 

Šādu tarti var ēst karstu, tieši no cepeškrāsns, bet vēl gardāka tā ir, kad atdziest, un pat no ledusskapja.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment